20 de març 2011

Hem d'odiar els nazis?

Jo no vaig viure durant l'època nazi. No he llegit cap document nazi. No he parlat amb cap nazi. He vist pel·lícules sobre nazis (enemics preferits per la indústria dels EEUU), he jugat a algun joc on hi havia nazis i sobretot he estat bombardejat per aquest pensament: nazis dolents. Pensava l'altra dia sobre això, induit per la lectura del llibre "Un mundo feliz" d' Aldous Huxley. En aquest llibre es condicionava una part de la societat futura (civilitzada en diuen ells) amb missatges hipnòtics.

Doncs bé, com respondria avui una persona d'aquesta societat si un amic et presenta a un noi i et diu: "Aquest és el Marc. És nazi." El Marc no tindria amics. I el que a mi em preocupa i em va fer reflexionar és que tenim tants i tants condicionaments socials que no ens aturem a reflexionar. Tenim tant marcat què està bé i què està malament, que ja ens està bé. No tenim opinió. Tenim respostes reflexes. Condicionades. Vivim en una societat civilitzada.

- Hem d'odiar els nazis?
- Si. Hem d'odiar els nazis (primera resposta hipnòtica de la sessió número 1.254)

4 comentaris:

Francesc ha dit...

L'odi no és un bon sentiment en cap cas, peró ser nazi implica moltes coses i no sé si en hi ha cap de bona. Es pot ser de dretes i fins i tot fatxenda...però si algú et presenta un pseudo amic dien-te "aquest és un assasí"... no el tenim perquè odiar peró....no és normal. Es millor escollir els amics abans de plantejan-se un altre sentiment.

Verneda State of Mind ha dit...

Anda que tu tb... si no et conegués segurament no llegiria mai més el teu blog, pero com que et conec crec que t'has confós de concepte. No es el mateix "nazi" que "fatxa". Segur que podries pensar que son dos ideologies, pero el respecte cap a la primera es perd ràpidament.
Com bé sabràs, el nazisme es fonamenta no només en el rebuig a tot el que no sigui "raza aria" sino al seu EXTERMINI. Aixi que la pregunta seria "Hem d'odiar a persones que matarien a una altra només per ser d'una raça diferent?" Doncs rotundament si, i no és la societat qui ens ho dicta, sino el sentit comú.
Suposo que, pero, la pregunta que jo proposo era una mica llarga...

rogi ha dit...

mmmmm.... veig que encara no escric prou bé, perquè no heu entès que l'escrit no pretén parlar dels nazis... parla sobre el condicionament humà... l'ho dels nazis és per tirar-ho a l'extrem perquè m'ajuda a entendre-ho...

però veig que us agrada parlar dels nazis :) ja faré més entrades al respecte :)

rogi ha dit...

ara m'ha semblat curiós però, que escribint sobre una cosa tan polèmica com els nazis ha generat una resposta automàtica... tot i que no era el tema...

ara entenc el que fa el Salvador Sostres (SS per una altra banda... que paradòjic tot :D)